Dr.Hauschka Med

Huden tillader sjælen at ånde og fornemme. Man kan næsten sige : Kun med hjertet ser man klart, men det er med huden vi først fornemmer verden.

Dr.Hauschka Med Skin – når din hud skal give dig velvære

En sensitiv og gennemtrængelig barriere

Vores hud har en vigtig funktion som barriere mod omverdenen og regulator af vores indre ligevægt. Hornceller, talg og sved danner en tynd film – kaldet syrekappen – som beskytter os mod uønskede virus og bakterier. Ved overophedning udskiller huden sved som fordamper på hudens overflade og derved virker afkølende. Falder kropstemperaturen for meget, producerer vi varme ved hjælp af gåsehud. Temperaturfølere i huden sender meldinger til det centrale nervesystem som via blodkredsløbet sørger for en omfordeling af varmen i kroppen. På den måde medvirker alle organismens områder til at opretholde menneskets indre ligevægt, den såkaldte homøostase.

Men huden har ikke kun fysiologiske opgaver. De, der rødmer eller blegner og de hvem det ”løber koldt ned ad ryggen” eller ”får sved på panden” – de ved noget om de mange udtryksmuligheder huden, der er tæt forbundet med blodsystemet, har som et spejl for vores sjæl.

Huden i tal:
Med sin 1,5 - 2 m2 store overflade det største og med sine op til 10 kg (hud plus underhud) det tungeste organ i den menneskelige organisme

Hudens funktioner:
Varmeregulering, Beskyttelse mod sol og sygdomsangreb

Føle-, smerte- og temperaturfornemmelse, Udskillelse

Medvirken ved den såkaldte homøostase eller selvregulering af menneskets naturlige indre ligevægt