Dr.Hauschka Med

Hvad kan jeg selv gøre?

Huden afspejler den måde vi lever på. Der kan være forskellige årsager til at huden bliver mere tør eller irritabel. Ved hjælp af en dagbog kan du identificere disse. Skriv op hvad du har spist, hvilket tøj du har haft på, hvad du har brugt af plejemidler, hvad du har foretaget dig eller ærgret dig over, og notér i den forbindelse hvordan din hud har reageret.

Hvis du lider af en meget tør hud eller dermatitis, skal du sørge for at få tilstrækkelig fysisk motion og en sund og afbalanceret kost. Der findes ingen almengyldige anbefalinger. Ca. 30 % af de mennesker som lider af eksem, er allergiske over for visse levnedsmidler eller andre stoffer. Derfor er det tit vigtigt at få foretaget en allergitest.

Du bør undgå ansigts- og kropsplejeprodukter med syntetiske indholds- og duftstoffer. Det viser sig igen og igen, at hudplejeprodukter med naturlige æteriske olier har et forbavsende lavt kontaktallergisk potentiale og derfor også kan være egnede for de, der lider af allergi.

Kunststoffer, ja endog visse vaskemidler kan irritere en meget tør hud. Afprøv hvilke fibre din hud tåler bedst, og skyl altid dit tøj godt igennem efter vask. Bomuld og hør er normalt det der irriterer huden mindst.

Om vinteren er en luftfugter en god hjælp til at forhindre huden i at tørre ud.

Lær forskellige teknikker til at forebygge stress. Helseeurytmi – som er en særlig bevægelsesterapi der arbejder med at genoprette balancen i kroppens indre kræfter, kan her være en god hjælp.