Dr.Hauschka Med

Tænderne er ikke kun et udtryk for vores vitalitet, men også for vores indre udvikling. Tandskiftet er et vigtigt skridt på barnets vej til at blive voksen.

Dr.Hauschka Med Teeth – Veltilpashed begynder i mundhulen

Tænder spiller en vigtig rolle for fordøjelsen ved at tygge føden og findele den. Sunde tænder er derfor vigtige for vores gode helbred.

Og tænder er små mirakler. Den emalje der dækker dem, er det hårdeste stof i hele vores krop. Takket være depoter af mineraler som kalcium, fosfat, magnesium og natrium er den så robust, at den kan ridse i stål. Alligevel er emaljen udsat for stærkt slid, fordi den er i brug hele tiden. Vores tyggeflader bruger vi ca. 1000 gange om dagen. Tanden er med sin rod og hele apparatet af bindevævsfibre forankret i kæben på en sådan måde, at den kan give sig en lille smule ved ekstrem belastning. Det tandkød der er omkring den, beskytter den følsomme tandhals.

I tusinder af år har mange kulturer vidst, at en sund mund er essentiel for hele personens velvære. Både mundskylninger og brugen af kviste fra neemtræet ((Azadirachta indica) til at rense tænderne med, er nævnt i en tidlig Indisk lovtekst der kan tilbagedateres til ca. 600 f.kr.